Poelier Het Scharrelhofke

Nieuws

Het Scharrelhofke bestaat 40 jaar! 1978-2018

Veertig jaar geleden begonnen aan de Scharreweersterweg (nu Hogewerflaan) in Appingedam. Dat klinkt heel lang geleden, maar als je de oprichters van het bedrijf, Jouke en Theunis Bijma vraagt, lijkt dat minder lang geleden. Ze weten nog goed hoe het begon met alleen eieren en wat verse kip. Omdat het heel goed liep, werd er een grotere ruimte  gezocht, en dat werd de Fokko Ukenalaan, en later ook naar Delfzijl op Kuilsburg.

Tegenwoordig is Het Scharrelhofke een begrip in de regio met hun beide locaties op Overdiep in Appingedam en op De Wending in Delfzijl. Het assortiment is door de jaren heen fors veranderd en dat zal zich blijven ontwikkelen. Waren het  vroeger vooral verse kip en kipdelen, tegenwoordig gaat het meer om de zelfgemaakte maaltijden en gegrilde producten. “Vaak kiezen mensen door tijdgebrek voor een maaltijd of een kant en klaar gegrild product bij ons”, aldus Gerard Bijma. “De klant kan bij ons zelf kiezen hoe groot een portie is. Op deze manier heb je nooit te weinig of te veel. Ook horen we vaak de opmerking, “wat hebben jullie veel keus”.  Van de traditionele nasi en bami, tot ovenschotels en stamppotjes. Over de kwaliteit hoeft de klant ook niet in te zitten, er wordt regelmatig meegedaan aan vakwedstrijden en daar zijn al verschillende producten met goud bekroond”. De ruimgevulde toonbank nodigt uit om lekker vlees bij de maaltijd uit te kiezen en wanneer je makkelijk wilt of even snel, dan bieden de kant- en klare maaltijden uitkomst.
Helemaal uniek is de eigen worstmakerij. Hier worden heerlijke worstproducten van kip gemaakt en daarna verkocht in de winkels. Het Scharrelhofke is één van de weinige zelf worstmakende poeliers in Nederland, “en daar zijn we trots op!” aldus Geert Bijma.

Ondertussen zijn de neven Geert en Gerard al heel wat jaren het gezicht van de winkels, en zien ze uit naar de toekomst. “We hebben een fantastisch vak en zien er naar uit om de klanten te blijven voorzien van heel veel lekkers. Voor wie makkelijk wil is er één van de versbereide maaltijden of gegrilde producten, en voor wie zelf de keuken in wil, hebben we heel veel verschillende specialiteiten. Daarnaast hebben we hapjes en hapjesschalen in vele soorten en maten”

De enthousiaste ondernemers willen de komende weken samen met u het jubileum vieren door middel van super mooie, maar vooral lekkere aanbiedingen!

3e prijs winkelaward Appingedam-Delfzijl
Met 1291 stemmen werd ‘t Scharrelhofke Delfzijl derde in de strijd om de winkelaward Appingedam-Delfzijl. Wij zijn erg blij en trots op deze plek!

Nieuwe bedrijfskleding & auto’s
In Delfzijl hebben wij nieuwe bedrijfskleding. Chique zwart met paarse accenten en een zwarte sloof.
Voor de bezorging hebben wij twee nieuwe bedrijfsauto’s: Peugot Partner. Zo kunnen wij er voorlopig weer tegenaan!